LBC Frakt och Närkefrakt avvecklar Bring-samarbete

Publicerad tors, 11/30/2017 - 14:06

LBC Frakt i Värmland och Närkefrakt i Örebro avvecklar nu sina samarbeten med Bring Cargo Inrikes. Främsta skälet till att dessa samarbeten avslutas är att Bring Cargo Inrikes haft en negativ volym- och resultatutveckling de senaste åren.

LBC Frakt och Närkefrakt kommer i fortsättningen i stället att vidareutveckla sina verksamheter på den inrikes godstransportmarknaden i egen regi och i samverkan med andra aktörer på marknaden.

Det var i början av 2015 som LBC Frakt i Värmland och Närkefrakt i Örebro lämnade inrikesnätverket Onroad för att istället bilda samägda bolag med Bring.

I form av de samägda bolagen skulle Bring, Närkefrakt och LBC Frakt gemensamt erbjuda godstransporter till kunder på marknaden.

De senaste åren har Bring Cargo Inrikes haft negativ resultat- och volymutveckling på den svenska marknaden. Bolaget har bland annat avvecklat stora delar av den verksamhet som drivits i ett antal förvärvade bolag, bland andra Ekdahls Åkeri och West Cargo.

- Med tanke på den negativa volymutvecklingen inom Bring Cargo Inrikes har vi kommit överens om att avveckla samarbetet med Bring Cargo Inrikes som har bedrivits i de båda samägda regionalt verksamma bolagen, säger Lars Reinholdsson, vd i LBC Frakt Värmland till Svensk Åkeritidnings nätupplaga.

Både LBC Frakt och Närkefrakt kommer framöver att fortsätta utveckla sin inrikes godstransportverksamhet i egen regi och i samarbete med andra partner.

- Det innebär ingen märkbar förändring varken för våra kunder eller för våra transportörer, säger Fredrik Öjdemark, vd i Närkefrakt till Svensk Åkeritidnings nätupplaga. Detta eftersom merparten av våra inrikes godstransporter redan i dag sker utan koppling till Bring.