DHL Express levererar med elcyklar i Stockholms innerstad

Publicerad ons, 11/29/2017 - 14:09

DHL Express kommer att använda elcyklar för leverans av dokument och mindre paket till adresser i Stockholms innerstad. Kurirerna med elcyklar levererar ett 50-tal försändelser per cykel per dag.

Cykeln som används är en DHL E-Parcycle och har en stängbar transportbox med en kapacitet på 160 liter som är placerad på cykeln. I ett första skede är det 4 stycken cyklar som levererar ett 50-tal försändelser var per dag i Stockholms innerstad, där framkomligheten ibland kan vara besvärlig för kurirbilar.

- Att använda cyklar för att leverera våra försändelser har gjort oss betydligt mer flexibla och snabbare till vissa platser i Stockholms innerstad, säger Ted Söderholm, vd i DHL Express Sverige. Till skillnad från kurirbilar kan våra cykelkurirer köra ända fram till mottagarens dörr varje gång, de påverkas inte av framkomlighetsbegränsningar eller rusningstrafiken i city, och ibland kan de även använda kortare genvägar. Dessutom möter våra cyklar många av våra kunders önskemål om ett "renare transportalternativ" som är miljövänligt.

Elcyklarna utgår från DHL Express terminal i Västberga, söder om Stockholm, och når Stockholm city på endast 15 minuter.

DHL Express planerar att utöka antalet cyklar samt ser över möjligheten att starta upp detta i flera städer, såsom Malmö och Göteborg.