Cranab blir helägt av Fassi

Publicerad ons, 11/29/2017 - 14:19

Den italienska krantillverkaren Fassi, som 2013 gick in som delägare i Cranab Group, blir genom köpet av Hans Eliassons ägarandel 100 procent ägare av Cranab Group bestående av företagen Cranab, Vimek och Bracke Forest.

- Vår ambition är att vidareutveckla Cranab till att bli en kranleverantör med bredare produktsortiment där lastbilskranar för timmertransporter, avfallshantering och återvinning blir nya produkter, säger Giovanni Fassi, vd i Fassi Group. Vi kommer även att utveckla programmet för kranar för skogsmaskiner där företaget redan har en stark position. Vad gäller Slagkraft, Vimek och Bracke Forest kommer vi att fullfölja de ambitiösa utvecklingsplaner vi redan har.

Hans Eliasson lämnar över ordförandeposten i Cranab Group till Giovanni Fassi.

- Jag har haft en lång och spännande resa med Cranab under 45 år, säger Hans Eliasson. Det är min bestämda uppfattning att Cranab med Fassi som ägare har stora möjligheter i framtiden. Fassis ambitioner är att Cranab ska utveckla, producera och sälja kranar som kompletterar Fassis framgångsrika produkter inom styckegodshantering.

Fassi är ett familjeföretag med säte i Bergamo i norra Italien. Företaget startade som kranpåbyggare och importör av Focokranar från Skellefteå i början av 1960-talet. Idag är bolage en världsledande aktör på marknaden för styckegodskranar.

- I Fassi får Cranab en långsiktig, industriell ägare med familjeföretagsprofil och drivet entreprenörskap med stor branschkunskap, säger Anders Strömgren, vd i Cranab Group. De största synergierna ligger i att Cranab har produkter som kompletterar Fassis, och att Fassi har ett välutvecklat nätverk av återförsäljare genom vilket våra produkter kan distribueras.