Åkarhjälpen förbereder inför årets hjälpsändning

Publicerad tors, 11/23/2017 - 16:28

Nu är det cirka två veckor kvar tills Stefan Espersson och hans team i Åkarhjälpen ger sig av mot Litauen för att träffa vännerna på Rugute Fonden www.rugute.lt/en/ - och barnen/ungdomarna som drabbats av cancer.

- Detta måste vara världens mest orättvisa sjukdom, jag förstår inte varför dessa barn, som ännu inte hunnit uppleva livet, ska hamna i ett skede som isolerar dem från kompisar och skolor, säger Stefan Espersson. Vi har också sett att syskon har drabbats av ensamhet, då allt fokus lagts på de svårt sjuka dagen, vilket egentligen är fullt förståeligt.

Genom att stödja Rugute Fonden i deras arbete, bidrar man till att ge de drabbade barnen och ungdomarna ett bättre liv, även om det ser mörkt ut i vissa fall.

- Det har kommit in en del pengar, men inte så mycket som vi hoppats på, säger Stefan Espersson. Vi vill för närvarande inte gå ut med det hittills insamlade beloppet. Skälet är att det ska bli en liten överraskning för Rugute Fonden när vi kommer dit. Sätt gärna in pengar på Plusgiro 685115-8 eller swisha på 123 569 17 46.