Upplands – Bro får grönt logistiknav

Publicerad sön, 11/19/2017 - 21:39

GreenHub är namnet på det nya logistikcentret i Upplands-Bro som Stendörren utvecklar, tidigare under namnet Stockholm Väst Logistik.

Området har en egen järnvägsanslutning till stambanan, pendeltåg i närheten och direkt anslutning till E18 via den nya motorvägspåfarten Kockbacka som öppnar sommaren 2018.

I GreenHub Bro finns sedan tidigare Coops centrallager för kolonialvaror. Nyligen har även företaget Dahl tecknat hyresavtal som avser deras framtida centrallager, vilket Svensk Åkeritidnings nätupplaga nyligen har rapporterat om. GreenHub Bro omfattar cirka 1,4 miljoner kvadratmeter mark med möjlighet att bygga upp till 400 000 kvadratmeter lokalyta i byggnadsstorlekar från 5 000 till 100 000 kvadratmeter.

- Med GreenHub Bro vill vi skapa en modern och hållbar arbetsplats för tusentals personer som möter framtidens krav på miljövänliga och flexibla logistiklösningar samtidigt som konsumenternas krav på snabba leveranser kan tillgodoses, säger Fredrik Brodin, vd i Stendörren Fastigheter.

GreenHub Bro är det första logistikcentret som Stendörren lanserar. I framtiden finns möjlighet att lansera logistiknav på fler platser i Sverige. Uthyrningsarbetet sker i samarbete med Nordier Property Advisors.