BDX tecknar ramavtal med Peab

Publicerad tis, 10/31/2017 - 15:26

Den senaste tiden har BDX skrivit flera nya avtal. Ett av de senaste är ett ramavtal med Peab, som skrevs för drygt två veckor sedan.
 

Ramavtalet omfattar även Peabs dotterbolag.

- Det här betyder mycket för BDX och framför allt för Maskin och Transport, eftersom det skapar sysselsättning för många av våra medleverantörer, säger Stefan Sundqvist, divisionschef anläggning i BDX.

Avtalet med Peab är ett ramavtal, som reglerar förhållningssätten mellan parterna, när Peab hyr in maskiner och lastbilar av BDX. Det kommer bland annat att reglera vilka krav som finns på BDX som utförare och vilka krav det finns på lastbilarna, maskinerna och förarna när det gäller kundkrav, miljö, säkerhet och arbetsmiljö. 

- I första hand handlar det om hjullastare och grävmaskiner som beställs för att utföra markarbeten, och lastbilar för material- och ballasttransporter, säger Stefan Sundqvist. Men det även kan handla om andra tjänster, som kranbilar, mobilkranar och vältar, maskiner till mark- och byggarbeten, inom exempelvis industrier, vägarbeten och husbyggnationer.
Det här innebär att BDX kommer att vara en av Peabs huvudleverantörer för avtalade tjänster inom maskin- och transportsektorn i Norrbotten och Västerbotten.