Rusta utökar logistikcenter i Norrköping

Publicerad tis, 10/17/2017 - 08:13

De senaste åren har Rusta öppnat ett varuhus per månad och planerar kommande år att öka expansionstakten till minst det dubbla. Av det skälet bygger Rusta nu ut sin logistikanläggning i Norrköping med ytterligare 46 000 kvadratmeter samtidigt som Rusta också säljer sin logistikfastighet till Wilfast och NRP (Ness, Risan & Partners).

- Rusta har under de senaste åren investerat med kraft i en skalbar logistik och IT-plattform, säger Rustas vd Göran Westerberg. Samtidigt har både sortiment och koncept utvecklats för att nå en bredare marknad både i Sverige och utomlands Denna fas är nu helt genomförd och vår ambition är därför att öka expansionstakten betydligt med fler nya varuhus på samtliga marknader.

Rustas försäljning har hittills i år ökat med 15 procent och planen är att nå en omsättning över 5 miljarder kronor för 2017.

Rusta har i dag 87 varuhus i Sverige, 19 i Norge och 2 i Tyskland. För att betjäna dessa varuhus använder Rusta en logistikanläggning i Norrköping för att samla all lagerhantering på en och samma plats för vidare transport ut till butikerna. Som första led i Rustas expansionsplaner byggs nu fastigheten ut med ytterligare 46 000 kvadratmeter samtidigt som Rusta också säljer sin logistikfastighet till fastighetsförvaltaren Wilfast och fondförvaltaren NRP (Ness, Risan & Partners). Därmed förändras ägarstrukturen. Rusta kommer nu istället att hyra hela fastigheten för sin logistikverksamhet.

- Försäljningen av lagret i Norrköping gör att vi nu kan gå tillbaka till vår ursprungliga affärsmodell där vi hyr alla våra fastigheter av professionella fastighetsförvaltare, säger Göran Westerberg. Det frigör tid och kapital som vi istället kan ägna åt vår kärnverksamhet och planerade expansion.