Best of Brands väljer One Partner för logistiken

Publicerad tis, 10/17/2017 - 08:11

Best of Brands lägger över hela sin lager- och logistikverksamhet på One Partner Group Logistics och flyttar sitt centrallager till Nässjö.

Klädkedjan Best of Brands erbjuder ett stort utbud av märkeskläder och har butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping och Umeå. De öppnade sin e-handelssajt bestofbrands.com år 2011. Nu tar företaget nästa steg på tillväxttrappan, genom att lägga över hela sin lager- och logistikverksamhet på One Partner Group Logistics.

- Lagerhantering är inte en del av vår kärnverksamhet och därför har vi tagit ett strategiskt beslut att lägga ut all lagerverksamhet på en logistikpartner, säger Andreas Giambanco, vd, och Stina Höög Ahlstrand, inköps- och logistikchef i Best of Brands. Logistik är en av de största och viktigaste frågorna för handeln idag och framtiden. Med detta beslut så säkerställer vi en trygg framtid.

Samarbetet är långsiktigt och innebär att One Partner Group Logistics agerar centrallager för Best of Brands butiker och e-handel, samt sköter all transport och distribution från sina lagerlokaler i Nässjö.

Med One Partner Group Logistics hjälp är Best of Brands rustade för tillväxt. De får högre kvalitet på tjänsterna gentemot butiker, minskar sina kostnader och får samtidigt en snabbare och mer precis logistikkedja.

Men det finns också andra värden bakom samarbetet, enligt Johan Lindahl, vd i One Partner Group Logistic.

- Förutom en logistiklösning så erbjuder vi ett helhetskoncept som är väl anpassat till Best of Brands behov tex via en effektiv returlogistik, fotostudio och kundtjänst, säger han. Vidare har kunden möjlighet att arbeta med gruppens reklambyrå för utveckling av webbshop, sökmotoroptimering och marknadsföring. Då vi även bygger logistikfastigheter så kan vi anpassa vår lösning efter kundens eventuellt förändrade behov vilket gör oss till en flexibel tillväxtpartner.