Arbetsmiljöpris till Caroline Ekblom AA Logistik

Publicerad tis, 10/17/2017 - 09:27

Caroline Ekblom, ekonomi- och HR-chef i AA Logistik i Västerås och Britt-Marie Söderberg, ambulanssjukvårdare och huvudskyddsombud i Premedic i Linköping, får dela på Arbetsmiljöstipendiet 2017. De får 15 000 kronor var.

Arbetsmiljöstipendiet delas ut varje år till eldsjälar som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön. I år går det till Caroline Ekblom, ekonomi och HR-chef i AA Logistik, Alfr. Anderssons Logistik i Västerås, och Britt-Marie Söderberg, ambulanssjukvårdare och huvudskyddsombud i Premedic Östergötland AB, Linköping. De får vardera 15 000 kronor.

- De här stipendiaterna är verkligen exempel på hur envist och uthålligt arbetsmiljöarbete ger effekt, säger Maria Schönefeld, vd i Prevent. De representerar båda företag där en bra fungerande arbetsmiljö gjort organisationen smidigare, underlättat ett effektivt arbetssätt och även möjligheterna att konkurrera på en tuff marknad.

Intresset för att nominera kandidater till Arbetsmiljöstipendiet har åter igen slagit nytt rekord. Omkring 100 bidrag kom in under våren, och har granskats av en jury bestående av Anna Bergsten på Svenskt Näringsliv, Christina Järnstedt på LO, Daniel Gullstrand på Unionen (PTK) och Maria Schönefeld, vd på Prevent. Priset kommer att delas ut på respektive arbetsplats senare i höst.

Här följer motiveringarna:

Caroline Ekblom, ekonomi och HR-chef, AA Logistik, Alfr. Anderssons Logistik, Västerås

Caroline Ekblom är en chef med ett engagemang i arbetsmiljöfrågor utöver det vanliga. Hon brinner för att skapa ett företag med struktur och väldefinierade processer. Med stor entusiasm ser hon till att förutsättningarna för säkerhet och trivsel är de bästa. Hennes vision är att företagets arbetsmiljö ska vara inte bara bra utan bäst, och det gör Caroline väl värd att uppmärksammas. Hon får 15 000 kronor.

Caroline Ekblom är med i fackförbundet Unionen.

Britt-Marie Söderberg, ambulanssjukvårdare och huvudskyddsombud på Premedic Östergötland, Linköping

Britt-Marie Söderberg har under många år som skyddsombud och huvudskyddsombud varit med och utvecklat en verksamhet med fokus på arbetsmiljön. Hon arbetar ständigt med stort engagemang för arbetsmiljöförbättringar och gör ett strålande arbete med att förbättra kollegornas arbetsmiljö. Britt-Marie är en stjärna som lyser starkt i verksamheten. Hon får 15 000 kronor.

Britt-Marie Söderberg är medlem i fackförbundet Kommunal.