Ntex tar över H Ekberg Spedition

Publicerad sön, 10/15/2017 - 21:37

Ett av landets större privatägda speditions- och logistikbolag – Göteborgs-baserade Ntex – Förvärvar H Ekberg Spedition i Helsingborg, som är verksamt med transporter mellan Sverige och Frankrike/Belgien.

Därmed utökar Ntex sin verksamhet med 7 anställda och cirka 60 miljoner kronor i årsomsättning.

-  Vi har sedan ett antal år en relativt bra trafik på just Frankrike och Belgien men tack vare den här affären blir vi ännu starkare på dessa marknader, säger Thomas Ström, vd i Ntex. Utöver våra specialtransporter kommer vi nu att ha ett 30-tal trailrar som dagligen kör mellan Sverige och Frankrike samt Belgien.

Grunden till Ekberg Spedition startade 1954. Då var man ett av de första företagen i landet som transporterade djupfryst mat. 1994 delades företaget och nuvarande H Ekberg Spedition bildades av Håkan Ekberg. Sedan dess har bolaget satsat på europatrafik med Frankrike och Belgien som huvudmarknader. 2013 tog Henric Ekberg över som vd efter Håkan. 2016 omsatte bolaget 60 miljoner kronor.

- Bakgrunden till försäljningen är dels att klimatet i branschen blir tuffare för varje år som går, säger Henric Ekberg, vd i H Ekberg Spedition. För att kunna möta detta klimat och de ständiga förändringar som kommer inom till exempel lagar, samtidigt som vi upprätthåller servicenivån gentemot våra kunder, kändes det naturligt att gå upp i en större koncern såsom Ntex. Ekberg Spedition är ett gammalt fint familjeföretag med oerhört kompetent personal och gott rykte i branschen. Vi har alltid levt efter det motto som Håkan Ekberg grundade sin speditionsverksamhet på, service står alltid i första hand!

Henric Ekberg förklarar att man har tittat på flera potentiella partners.

-  Vi har funnit att den som passar oss bäst är Ntex, säger han. Där finns en filosofi och kultur som påminner mycket om vår egen och därför känns det extra bra att det är hos dem vår verksamhet kommer att leva vidare.