Postnord flyttar godshantering från Segeltorp till Årsta

2017-10-10 19:13

Postnords pall- och styckegodsverksamhet håller på att växa ur Segeltorpsterminalen söder om Stockholm. För att möta efterfrågan flyttar delar av verksamheten till en ny lokal i Årsta med ett strategiskt läge för godshanteringen i Stockholms innerstad och södra Stockholm.

- E-handelns starka tillväxt skapar ökad efterfrågan på effektiva logistiklösningar och för att möta den efterfrågan etablerar vi en ny styckegodsterminal i Årsta, säger Anders Holm, chef Postnord Sverige. Vi måste hela tiden se över vår kapacitet för att vara i takt med våra kunders behov och önskemål.

Postnord kommer att hyra lokalen på Transportvägen 7 i Årsta av Castellum. Produktionsytan är närmare 5 000 kvadratmeter och driftstart planeras till våren 2018. Den nya terminalen ska främst hantera pall- och styckegods för postnummer som börjar med 10 – 15 samt så kallade In night leveranser för hela Storstockholm.

Anders Karlsson