Collicare Sverige får ny vd

Publicerad mån, 10/09/2017 - 19:27

Norskägda Collicare Logistics har utsett Stefan Cederberg till ny vd för bolagets verksamhet i Göteborg.

- Vi är väldigt glada för att Stefan nu tar över ledningen i Göteborg, säger Knut Sollund, vd och koncernchef i Collicare Logistics AS. Stefan känner branschen mycket väl och är en person med glöd och entusiasm vars mål är att ta Collicare Sverige till ytterligare framsteg på marknaden. Som person är Stefan mycket driven och duktig på att motivera sina medarbetare – och det är precis det vi vill ha i Collicare-familjen.

Stefan Cederberg har tidigare varit anställd som Country Manager Road på Collicare och känner därav väl till bolaget och dess struktur. Han började jobba på Collicare i november 2015, och har lång erfarenhet av transportbranschen och kommer närmst från Freja Transport & Logistics.

- Vi har även glädjen att välkomna Gustav Berndtsson som Country Manager Road, säger Knut Sollund. Gustav har en gedigen bakgrund inom logistikbranschen med stora erfarenheter av att bygga upp och leda trafikavdelningar. Gustav påbörjad sin anställning hos Collicare den 30 september i år.

Collicare Sverige är dotterbolag till Collicare Norge verksamt i transport- & logistikbranschen, med kontor i Göteborg och Östersund.

Collicare erbjuder logistiktjänster, såsom sjöfrakt, vägtransport in- och utrikes, tredjepartslogistik, flygfrakt, distribution och lager.

Företaget fokuserar på totallösningar av varuflöden, från producent till slutanvändare. Kunderna är importörer, exportörer och industri med behov för logistiktjänster, speciellt i Skandinavien, Europa och Asien. Huvudkontor finns i Norge med ytterligare kontor i Sverige, Danmark, Nederländerna, Turkiet, Italien, Litauen, Kina och Indien. Koncernens årsomsättning överstiger 950 miljoner svenska kronor.