Vretagymnasiet är Årets Transportskola

Publicerad sön, 10/08/2017 - 22:23

Under den nationella konferensen – Transportkompetens 2017, fick en stolt Kenneth Gustafsson, transportlärare på Vretagymnasiet i Vreta kloster, ta emot utmärkelsen: Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne.

- Vi har jobbat hårt och målmedvetet individuellt med varje elev från första till sista dagen, säger Kenneth Gustafsson, transportlärare på Vretagymnasiet. Det har resulterat i att 24 av 27 elever gick ut med full behörighet. Vi ska använda priset som en viktig del i vår marknadsföring och framförallt känner vi oss glada och stolta vilket ger nya krafter!

TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd, framhåller att Vretagymnasiet är ”en skola med allt på plats”. ”Ett fantastiskt engagemang från lärare, elever och transportbranschen utvecklar förare i toppklass.
Skolan står som ett föredöme för andra skolor när nya förare ska utbildas”.

Bakom utmärkelsen står TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare.

- Det är med stor glädje som vi delar ut utmärkelsen Årets Transportskola till Vretagymnasiet, säger Sigalit Slutbäck – vd i TYA. De har tydligt visat att de är förebilder genom att utveckla ungdomar att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket. Därmed verkar Vretagymnasiet för kompetensförsörjningen i transportbranschen.