Abkati utser ny vd

Publicerad sön, 10/08/2017 - 22:07

Johan Johnsson är sedan 1 oktober i år ny vd i Abkati Karosseritillbehör. Han efterträder Gunder Nilsson som efter 25 år på posten kommer att fortsätta som Senior Advisor på Axel Johnson International.

Under Gunders tid har Abkati vuxit från ett mindre, lokalt bolag till att vara en ledande aktör inom fordonsbranschen. Med sin långa erfarenhet kommer han att fungera som stöd för Johnsson under en övergångsperiod och även under 2018 vara tillgänglig i sin nya roll på Axel Johnson International.

Johan kommer senast från en tjänst som vd i CHS Controls och har ett mångårigt förflutet som vd inom koncerner som Rittal och Jumo Skandinavien.

- Abkati är ett välskött företag med gott renommé i branschen, säger Johan Johnsson. Det är ett bolag i ständig utveckling och jag ser fram emot att driva bolaget vidare i den riktningen och samtidigt kunna bidra med mina egna perspektiv och erfarenheter.

Gunder Nilsson framhåller att det har varit en givande tid som vd i Abkati med många utmaningar på vägen till det bolag man är idag.

- Det är med varm hand jag nu lämnar över till Johan Johnsson, säger han. Han har en spännande resa framför sig och jag önskar honom all lycka till.