Göteborg bjöd på branschdag

Publicerad sön, 09/24/2017 - 13:24

Kommer inte ni till oss så kommer vi till er, är en passande devis då Sveriges Åkeriföretag Västra Götaland tillsammans med Maskinentreprenörerna arrangerade en lyckad branschdag i Göteborg. Något som gav möjligheter för branschen att få visa upp sina bästa sidor för allmänheten.

På lördagen, den 23:e september, bjöd Sveriges Åkeriföretag tillsammans med Maskinentreprenörerna i samarbete med utställare och butiker på branschdag i Göteborg med prova-på-aktiviteter, uppvisningar och tävlingar.

Platsen stora parkeringen vid Coop/Backa2, mitt på Backaplan Hisingen. Och det var ett ordentligt område som upplåtits till branscheventet. Hela 8 000 kvadratmeter som fyllts med montrar, lastbilar och maskiner. Samtidigt höll köpcentret sin familjedag med aktiviteter för alla åldrar.

Ett stort antal transportföretag och maskinentreprenörer visade sina verksamheter, utbildningsföretag lockade framtidens förare och maskinister till branschen och branschorganisationerna informerade. Nya Scania XT fick många bekanta sig med för första gången och en rejältungdragare från Volvo visades. HML hissade upp de som vågade 33 meter upp i luften för att ge absolut bästa vyn över området.

Bjarne Lundqvist från Flamingokvintetten och senare Streaplers var konferencier och höll låda hela dagen. Han pratade med folk och utställare, och bjöd självfallet på några uppskattade sånginslag.

Det bjöds också på många aktiviteter och lockelser för barnen. Godis och ballonger bjöds det friskt på samtidigt som de kunde få köra en liten grävmaskin. Men mest uppskattat var nog ändå skattjakten i sandhögen i vilken en hel massa barn och yngre ungdomar verkligen gav allt för att leta upp ett antal plastburkar med presenter i.

Helt klart ett lyckat koncept för nyrekrytering till branschen och ökad good-will till näringen.

Text: Bosse Norvinge