Circle K öppnar tankställe för lastbilar i Rosersberg

2017-09-22 07:37

På onsdagen, den 20 september, invigdes den nya automatstationen med truckdiesel i Rosersbergs logistikområde norr om Stockholm.

Stationen ingår i Circle K:s nät av cirka 300 speciellt anpassade truckdieselanläggningar över hela Sverige.
Den nya stationen heter Circle K Truck Rosersberg och erbjuder drivmedelskvaliteterna miles diesel och milesBIO HVO100 samt AdBlue. Stationen är öppen dygnet runt och ligger norr om Stockholm i Rosersbergs industriområde, där ett Truck service center med bilprovning för lastbilar, verkstad, däckverkstad och tvätthall för lastbilar planeras.
- Det är fantastiskt kul att öppna en ny truckdieselanläggning här i Rosersberg där området hela tiden växer och många av våra stora kunder finns, säger Morgan Wiktorsson, vd i Circle K Sverige. Sedan stationen öppnade i juli har den varit välbesökt, så därför känns det riktigt bra nu när det är dags att officiellt inviga stationen.
Efterfrågan på mer miljövänligt drivmedel har ökat och i Stockholm blir det allt mer populärt med den fossilfria dieseln HVO som nu också finns i Rosersberg. Mercedes-Benz är en av tillverkarna som godkänner HVO100.
- År 2016 godkände Mercedes-Benz sina nyaste lastbilsmotorer för HVO-bränsle och även de flesta äldre Mercedes-lastbilar är godkända, säger Philip Flygare, försäljningschef Lastbilar i Upplands Motor i Stockholm.
Invigningen av den nya stationen som pågick både onsdag 20 september och torsdag 21 september arrangerades tillsammans med Upplands Motor, som bland annat erbjudit besökande kunder att provköra Mercedes-Benz lastbilar. Mercedes-Benz och Circle K bjöd på kaffe och bullar och anordnade även tävlingar med fina priser, bland annat möjligheten att vinna en provkörning i en sportbil.
Klockan 14 på onsdagen var det dags för den officiella invigningen med bandklippning. Åtta personer var på plats för att klippa bandet och det var blandad uppslutning av kunder, fastighetsägare, politiker, samarbetspartners och representanter från Circle K.

 

Anders Karlsson