Dagligvarukedja väljer lagerlösning från Swisslog

Publicerad tis, 09/19/2017 - 07:12

Den norska lågpriskedjan för dagligvaror, Europris, har valt Swisslog som partner för sitt nya centrallager i Moss, Norge.

Sedan den första butiken öppnades 1992 har Europris etablerat cirka 245 butiker och erbjuder även en växande e-handel av ett brett sortiment av förbruknings- och dagligvaror.
- Det nya centrallagret är en avgörande investering för att klara av vår snabba expansion och för att öka vår effektivitet och skalbarhet och därmed kunna erbjuda marknadens lägsta priser, säger Pål Christian Andersen, Logistikdirektör i Europris. Europris hanterar för närvarande sin varuförsörjning från ett flertal lager, som nu ersätts av ett automatiserat centrallager. Markarbeten påbörjas under september och Swisslog kommer att påbörja sina arbeten under våren 2018. Det automatiserade centrallagret tas i drift vid mitten av 2020. Anläggningen blir det tredje största lagret som någonsin uppförts i Norge.
- Det blev ett ”close race”, men valet föll slutligen på Swisslog eftersom de har tidigare erfarenhet av vår verksamhet, förstår vår kultur och har personal och andra resurser i Norge, säger Pål Christian Andersen.
I Swisslogs åtagande ingår att leverera ett höglager med 65 000 pallplatser,  11 Vectura höglagerkranar, en plockfasad, ett skyttelsystem för pall, bansystem samt ett lagerstyrningssystem.