Ny koncernchef i Malte Månsson-koncernen

Publicerad fre, 08/25/2017 - 10:17

Idag utsågs Staffan Lindewald som tillförordnad koncernchef för Malte Månson Holding liksom tillförordnad vd för dotterbolaget Malte Månson Verkstäder. Tillträdet gäller med omedelbar verkan.

Detta innebär att Dan Nilsson lämnar sina befattningar i Malte Månson-koncernen efter sex år.

Staffan Lindewald kvarstår också som vd för Universal Power Nordic, som är ett systerföretag till Malte Månson Verkstäder.

– Det känns mycket bra att Staffan Lindewald med sin erfarenhet kan ta ett övergripande ledningsansvar för koncernen, säger styrelseordförande Göran Carlson.

Satsar på kundnytta

Malte Månsonkoncernen genomför just nu en förändring med målet att tydligare befästa de två dotterbolagens position på sina marknader. Malte Månsons Verkstäder har verksamhet på 13 orter i Sverige och kommer nu att satsa ännu hårdare på god service och tydlig kundnytta.

– Malte Månson Verkstäders ambition är att utvecklas till den ledande verkstadskedjan för tunga fordon i Sverige”, säger Göran Carlson.

Staffan Lindewall har en bakgrund från Mekonomen, där han bland annat ansvarade för bolagets egenägda verkstäder och har därmed den erfarenhet och kompetens som behövs, framhåller Göran Carlson.

– Det känns spännande att få möjlighet att driva det förändringsarbete som Malte Månson-koncernen inlett”, säger Staffan Lindewald.

Om koncernen

Malte Månson Koncernen omsätter cirka 360 mkr och har 150 anställda. Verksamheten består av två huvudbolag där Universal Power Nordic AB (Unipower) har verksamhet i Sverige och Norge samt Malte Månson Verkstäder AB (MMV) har verksamhet på 13 orter i Sverige. Universal Power Nordic innehar agentur i Skandinavien för flera kända fabrikat av marin- samt industrimotorer.