Scanvo blir återförsäljare för DAF

Publicerad tis, 08/22/2017 - 16:36

Scanvo Lastbil blir auktoriserad återförsäljare av DAF:s hela modellprogram av lastbilar, och öppnar en helt ny service- och verkstadsanläggning utanför Varberg.

– Därmed får vi möjlighet att nå nya kundgrupper. Samtidigt får de svenska åkarna tillgång till en förstklassig verkstad i en region där DAF tidigare inte har haft täckning, säger Mattias Nilsson, vd i Nordic Truckcenter. 

Den svenska lastbilshandlaren Scanvo är med sina 30 år i branschen en etablerad aktör. Försäljningsrekordet ligger på över 600 lastbilar under ett år från anläggningen i Varberg. Och nu utökar Scanvo sitt utbud då de blir återförsäljare för DAFs hela sortiment av lastbilar.

– Med DAF får vi möjlighet att erbjuda våra kunder ett bredare program och ännu mer trygghet genom verkligt frikostiga garantier och serviceavtal. Tidigare har vi alltid beställt lastbilar i större partier, säger Allan Andersen, vd i Scanvo. 

Han fortsätter:

– Men med DAF har vi möjlighet att köpa in bilar vid efterfrågan, vilket både ger bättre flexibilitet och större kontinuitet. Samtidigt ger det oss möjlighet att arbeta mot nya kundgrupper, bland annat institutionella kunder – till exempel kommuner – som ofta kräver specialanpassade bilar. Men framför allt har vi förstås valt DAF eftersom de tillverkar förträffliga lastbilar.

Scanvo har sedan ett år en helt ny service- och verkstadsanläggning intill E6:an i Varberg. På plats finns nu tolv DAF-auktoriserade mekaniker, som har genomgått ett omfattande utbildningsprogram.

– Vi är naturligtvis oerhört glada över det här förtroendet. Förutom att vi kan ge ännu bättre service till våra åkare tack vare den här verkstaden får vi också in en otroligt duktig återförsäljare som har en historia av att sälja långt över genomsnittet, säger Mattias Nilsson.