Lyckad skogstransportmässa i Ljusdal

Publicerad tis, 08/22/2017 - 16:33

Den tionde upplagan av Nordens största mötesplats inom skogstransportbranschen; Mittia Skogstransport genomfördes den 18-19 augusti. ”Världspremiär” blev den röda tråden under årets mässa där kanske framförallt Scanias och Atrans lanseringar var de som stack ut mest bland alla nyheter som de 130 utställarna visade upp.

Det blev nytt rekord och därmed världspremiär på sitt sätt för antal besökare under mässans fredag då 2 850 personer tidigt passerade in genom mässans entréer. Som vanligt besökare med dialekter från alla skogstäta regioner i Sverige. Flertalet bussar anlände med besökare från framförallt Finland, Norge och Åland.

Det var även världspremiär i mässans historia för två dagar med regnväder. Henrik Bruveris & Stefan Färlin som båda projektleder Mittias mässor säger:

 - Vi ser det som ett styrkebesked att mässan bevisat stå sig så stark trots årets väderutmaningar, säger Mittia mässans båda projektledare Henrik Bruveris och Stefan Färlin. Vi är oerhört stolta för att mässans totala besöksantal hamnade på 5 300 personer, att mässan har utställare som håller en så hög professionell nivå gentemot besökarna trots vädret och att vi med våra medleverantörer med alla, mer eller mindre, tillfälliga funktioner på mässområdet kunde upprätthålla en så pass hög nivå. Mittia konceptet innebär att vi gör lagom stora mässor tillsammans med utställarna. Vi lyfter in ett personligt bemötande och hantering i allt från de fri entré biljetter som utställarna delar ut till besökare under hela våren och sommaren, till människorna som utställarna och besökarna möter från vår organisation under våra mässor. Detta gör att vi står oss starka även gentemot mässor som arrangeras av de stora mässbolagen”. Den nya satsningen på särskilda områden för demo/tävlingar samt provkörning var också en succé och något mässan planerar utveckla ännu mer.

Även Sveriges Åkeriföretag fanns på plats på mässan med egen monter. Sveriges Åkeriföretag arrangerade dessutom en mycket välbesökt skogslogistikkonferens den 18 augusti i anslutning till mässan.

Nästa Mittia Skogstransport planeras till fredag-lördag 16-17 augusti 2019.