Veolia tar över Hans Andersson Recycling

Publicerad ons, 08/16/2017 - 12:09

Veolia förvärvar Hans Andersson Recycling Group som därmed kommer att bli en del av Veolias nordiska organisation.

Verksamheten inom Hans Andersson Recycling Group övergår i sin helhet och bildar en egen division med Sebastian Wessman som ansvarig. Övertagandet planeras att ske 31 augusti 2017. Veolia, med säte i Frankrike, är världsledande inom resursoptimering med fokus på avfall, energi och vatten.

Koncernen har 163 000 anställda globalt, en omsättning på över motsvarande cirka 240 miljarder kronor (25 miljarder euro), och i många andra länder verksamhet av det slag som Hans Andersson Recycling erbjuder.

– För oss på Veolia är förvärvet av Hans Andersson Recycling Group en fantastisk möjlighet att introducera avfallsåtervinning i vår nordiska verksamhet som hittills varit fokuserad på i huvudsak energi och vatten, säger Håkan Vist, koncernchef i Veolia Norden och fortsätter: 

– Vi är övertygade om att den erfarenhet som finns inom Hans Andersson Recycling kompletterar den globala expertis som finns inom Veolia-koncernen perfekt. Vi arbetar nu tillsammans för att säkerställa en smidig integration av Hans Andersson Recycling i Veolias organisation och företagskultur, som präglas av ett stort fokus på hälsa och säkerhet och vilar på värderingarna ansvar, respekt, solidaritet, innovation och kundfokus.

Omsättningen i Hans Andersson Recycling Group uppgick det brutna räkenskapsåret 2015 – 2016 till 1,4 miljarder kronor. Bolaget redovisade en förlust (resultat efter finansnetto) på -14,8 miljoner kronor.

I maj i år expanderade Hans Andersson Recycling Group genom att förvärva Göteborgs-baserade Allfrakt, vilket Svensk Åkertidnings nätupplaga tidigare har rapporterat om. Allfrakt är ett logistikföretag med fokus på transporter och uthyrning av containrar inom avfalls- och återvinningsbranschen.