Postnord tar hand om Stadiums e-handelslager

Publicerad tis, 07/04/2017 - 10:35

Postnord sköter sedan tidigare alla leveranser till Stadiums butiker i Norden och nyligen förnyades avtalet till och med 2019. Sedan 2015 har Postnord även ansvarat för sportkedjans tredjepartslogistik (TPL). Nu utökas uppdraget till att även omfatta hanteringen av konceptet Stadium Onlines e-handelslager.

- Postnords erbjudande passar oss bra, vi har ett gott samarbete sedan tidigare i andra delar av vår verksamhet, säger Fredrik Persson, Online Director i Stadium. Samtidigt är den geografiska placeringen och närheten till våra andra lager också en viktig faktor i att vi valde Postnord.

Att allt fler vill leva aktiva och hälsosamma liv i kombination med att e-handeln ökar gör att Stadium uppskattar stora volymökningar i näthandeln de kommande åren.

Stadium Online hanterar e-handelsförsäljning för Stadiums butiksnät och till privatpersoner, med distribution inom Sverige, Finland och Tyskland. E-handelslagret kommer att skötas från en av Postnords TPL-anläggningar i Norrköping. Avtalet är tecknat för tre år och i uppdraget ingår logistik- och lagerhantering, plock och pack och ett antal olika tilläggstjänster.

- Vi är glada för att också få arbeta med Stadiums onlineverksamhet och det utökade förtroende som det innebär, säger Bengt Ydebäck, produktionschef Region Mitt i Postnords TPL-verksamhet. När vi nu samarbetar i ännu större omfattning kan vi uppnå fler synergier som kan utveckla och stärka verksamheten under kommande år.

Stadium och Postnord har samarbetat under en lång tid. Det förnyade avtalet innebär att Postnord fortsätter att sköta leveranserna av varor från Stadiums huvudlager och distributionscentral i Norrköping ut till kedjans samtliga butiker i Norden.