Jörgen Nilsson till Trelleborgs Hamn

Publicerad ons, 06/28/2017 - 13:43

Styrelsen i Trelleborgs Hamn har utsett Jörgen Nilsson till ny vd i bolaget efter Tommy Halén som valt att gå vidare till nya utmaningar.

Jörgen Nilsson kommer närmast från DHL Freight Sverige och befattningen som vice vd. Jörgen Nilsson var även under ett antal år vd i Malmö LBC.

Jörgen har mångårig erfarenhet från transport- och logistikbranschen, och har en god kännedom om regionens näringsliv och utveckling.

- Vi är glada att vi hittat en ny vd som kan fortsätta att driva arbetet med hamnens flytt, utbyggnad och vidareutveckling, säger Torbjörn Karlsson, styrelseordförande i Trelleborgs Hamn. Vi är övertygade om att Jörgen Nilsson kommer fortsätta att driva utvecklingen av bolaget vidare framåt.

Jörgen Nilsson ser en stor utmaning i sin nya befattning.

- Det ska bli oerhört spännande att leda verksamheten och att bidra till en fortsatt positiv utveckling av Trelleborgs Hamn, säger han. Ett fint bolag med stora utmaningar och investeringar framför sig.

Det är ännu inte bestämt när Jörgen Nilsson tillträder som hamn-vd, men ambitionen är att det ska ske så snart som möjligt efter semesterperioden.

Trelleborgs Hamn är Skandinaviens största roro-hamn och ledande intermodala hub för internationell trafik och betjänar minst fyra transportkorridorer. Hamnen har ständig tillväxt, stabil ekonomi, nöjda kunder och medarbetare med miljön i fokus.

Jörgen Nilsson är den andra blivande hamn-vd:n på kort tid med bakgrund från åkeri- och speditionsverksamhet. Nyligen värvade nämligen Norrköpings Hamn och Stuveri Henrik Åkerström till ny vd, vilket Svensk Åkeritidnings nätupplaga nyligen har rapporterat om. Henrik Åkerström kommer närmast från vd-stolen hos Alltransport i Östergötland. Och sedan tidigare har exempelvis hamnarna i Malmö, Karlshamn och Gävle vd:ar med bakgrund från åkeri och/eller spedition.