GDL tar över SCT Transport

Publicerad ons, 06/21/2017 - 14:15

GDL Transport stärker sina positioner på marknaden för containertransporter genom att förvärva inkråmet i SCT Transport. SCT Transport har huvudkontor i Göteborg med avdelningskontor i Helsingborg och Stockholm.

SCT Transport är ett privatägt bolag som startade i Göteborg 1986 och erbjuder transport- och logistiktjänster med fokus på landtransporter på väg och järnväg.

Detta är det andra större förvärvet inom containertransporter som GDL Transport genomför på senare i tid. Detta eftersom GDL i december 2015 förvärvade Svensk Logistikpartner.
SCT Transport sysselsätter drygt 120 dragbilar som till sin hjälp har cirka 400 containerchassin.

SCT Transport har dessutom inarbetad kompetens om järnvägstransporter av containrar som de i dag erbjuder i samarbete med Tågfrakt och CFL.

Årsomsättningen i SCT Transport uppgår till cirka 250 miljoner kronor. Efter ägarförändringen kommer bolaget att namnändra till GDL Transport.

- Vi i SCT är glada över att få bli en del av GDL, säger Lars-Göran Nilsson, hittillsvarande ägare i SCT Transport. Denna affär säkerställer att vårt företag och våra medarbetare kan utvecklas och möta en spännande framtid tillsammans. GDL har samma syn som oss, att kundservice, kvalitet och flexibilitet har det största fokus.

Henrik Holm, vd i GDL Transport, framhåller att förvärvet av SCT kommer att stärka och utöka GDL:s tjänster ytterligare till sina kunder.

- Detta steg är helt i linje med den nya affärsvision som vi arbetat fram under en längre tid, säger han. GDL står väl förberedda för framtiden och vi kan erbjuda våra kunder hållbara, kundunika logistik- och entreprenadlösningar.