Ny app ger överblick över logistikedjan

Publicerad tis, 06/20/2017 - 10:52

Med hjälp av en ny app ska en ansvarig hos en logistikaktör snabbt kunna se hur mycket som lastats och av vem, när det levererats, överlämnats och hämtats. Tjänsten erbjuder produktionsövervakning och kontroll i realtid över de mobila enheter som används i logistikkedjan.

TrueMobile Control Center samlar inte bara in all data från alla mobila enheter, utan gör även om data till snabbt avläsbara rapporter i siffror och grafer som beslutsstöd. Man kan vidare se om det gods som har hämtats och fraktats också kommit fram till mottagaren i tid, hur mycket som är kvar att göra och eventuella avvikelser. 

Med appen kan kunder även felanmäla mobila enheter som är trasiga eller behöver service. I dag görs det på en servicewebb.

– All data har funnits tidigare i olika system, men jag vet ingen som erbjuder den användarvänligt samlad i en app. TrueMobile Control Center kommer definitivt förändra och effektivisera våra kunders sätt att arbeta, säger Fredrik Logenius, vd på Optidev. 

Han framhåller betydelsen av att kunna se hur många leveranser som utförts och hur många som är kvar.

– Det innebär att man snabbt kan allokera resurser. Kanske behöver man ta in mer personal för att hålla utlovade leveranstider, säger han.

Appen finns tillgänglig i App Store och Google Play.