Skydd mot terror tas upp vid ministermöte

Publicerad ons, 06/07/2017 - 16:28

Idag torsdag träffar infrastrukturminister Anna Johansson EU:s transportministrar i Luxemburg. Skydd mot terroristhandlingar vid vägtransporter och kommissionens nya lagförslag, det så kallade mobilitetspaketet, är några frågor som kommer att tas upp.

Infrastrukturministern kommer att diskutera väg-, sjö och luftfartsfrågor i sitt möte med transportministrarna.

Kommissionen ska också presentera de nya lagförslagen för vägtransporter, det så kallade mobilitetspaketet under ett rådsmöte. Bland de åtta lagförslagen ingår förändringar av dagens cabotageregler, ändrade kör- och vilotidsregler och förändringar i regelverket för utstationerade förare.

Förslagen ska underlätta för en inre transportmarknad i EU med rättvisa konkurrensvillkor.  

– Schysta villkor i åkeribranschen är en prioriterad fråga för regeringen. I förhandlingarna kommer jag jobba hårt för att vi ska få ordning och reda på vägarna, både i Sverige och i hela EU, säger infrastrukturminsiter Anna Johansson.

Anna Johansson kommer också att ta upp frågan om skydd mot terroristhandlingar vid vägtransporter och informera rådet om de åtgärder Sverige tagit efter terrordådet den 7 april.

Enligt det pressmeddelande som har skickats ut så ska ministern även lyfta behovet av att fortsätta utbyta erfarenheter mellan EU:s medlemsländer på detta område.