LBC Borås avyttrar Logistikpalatset

Publicerad ons, 06/07/2017 - 08:26

Speed Group har träffat en överenskommelse med LBC Borås om att per den 1 juni i år ta över rörelsen i Logistikpalatset Borås.

Årsomsättningen i Logistikpalatset, som startade sin verksamhet 2004, uppgår till cirka 20 miljoner kronor. Bolaget sysselsätter 8 personer och förfogar över cirka 15 000 kvadratmeter lageryta. LBC Borås tog över Logistikpalatset Borås den 20 oktober 2014. LBC:s affärsidé var då att erbjuda sina kunder en helhetslösning av både tredjepartslogistik och transport, som oftast går hand i hand.

LBC Borås är nu i en expansiv fas inom transport- och maskintjänster och har därför tänkt om och valt att avyttra rörelsen i Logistikpalatset Borås till Speed Group för att istället fokusera på sin kärnverksamhet.

– Det känns tryggt att lämna över verksamheten till Speed Group, som är en erfaren och kompetent aktör inom tredjepartslogistik, säger Martin Falck, vd i LBC Borås och fortsätter:

– Vi vet också att Speed Group står för långsiktighet både vad gäller affären med sina kunder och gentemot sin personal, vilket betyder att vi vet att Logistikpalatsets kunder och personal hamnar i goda händer.

Peter Nilsson, CEO i Speed Group, ser positivt på ägarförändringen i Logistikpalatset:

– Vi är otroligt nöjda över förvärvet, vilket kommer stärka vår position som den ledande logistikaktören i Sjuhäradsbygden, säger han. Detta är ett naturligt steg i företagets expansionsstrategi.

Speed Group har sedan 2015 investmentbolaget Ratos som majoritetsägare. Speed Group har cirka 1 000 anställda med en årsomsättning på cirka 600 miljoner kronor.