HP Åkeri får hållbarhetspris av DHL

Publicerad fre, 06/02/2017 - 07:10

Gävleföretaget Håkan Persons Åkeri AB (HP Åkeri) får årets Hållbarhetspris av DHL i Sverige. Utmärkelsen baseras helt och hållet på en kvalitetsutvärdering gällande miljö, kvalitet och trafiksäkerhet som åkerier anslutna till DHL genomför under året då de löpande får svara på frågor om verksamhetens miljöpåverkan.

Priset delades ut den 11 maj i samband med att de svenska DHL-åkeriernas transportörförening DHL-T höll årsmöte i Stockholm.
Ett hundratal personer, varav representanter för ett 50-tal åkerier, var på plats när HP Åkeris vd Henrik Persson fick ta emot utmärkelsen.
– Visst blev vi lite förvånade men också väldigt glada och samtidigt mycket stolta förstås, säger Henrik Persson. Vi har investerat ganska mycket i nyare fordon med bättre miljöpåverkan men även lagt stor vikt vid att välja rätt typ av bränsle. Dessutom utbildas alla våra chaufförer löpande inom både säkerhet och att köra så miljövänligt som möjligt så vi vet att vi gör så gott vi kan även på det området.
HP Åkeri är transportör för DHL och kör parti- och styckegodstransporter i Gästrikland, Norduppland, Dalarna, Hälsingland samt upp till Sundsvall.
Håkan Perssons Åkeri är medlem i Sveriges Åkeriföretag (Gävleborgsåkarna) och Företagarna.