Viktigt med rutiner för expansivt företag

2017-05-18 10:44, Uppdaterad: 2017-05-19 13:55

Tydliga rutiner för transportörerna är grunden i AB Allson Kyl & Fryslager i Åtorp. Företaget har ett modernt kyl- och fryshus och ser dagligen till att det lastas varor till 150 destinationer. 

AB Allson Kyl och Fryslager i Åtorp började en gång i tiden med bärhandel. Idag, 35 år senare, är det fortfarande familjen Karlsson som äger verksamheten.

– Vi har hela tiden försökt lägga grunden för en stabil tillväxt. Vi har haft fokus på att utveckla bolaget och vara en bra arbetsgivare, säger Mikael Karlsson, en av delägarna.

Expansionen visar sig i allt ifrån utbyggnad av fastigheten och utveckling av IT-systemen och kräver både effektiva interna processer och kompetent personal.

Företaget har ett modernt kyl- och fryshus och ser dagligen till att det lastas varor till 150 destinationer. Årligen hanteras mer än 750 000 pallar.

Utveckling - ett viktigt måtto

Åtorp ligger mitt i Skandinavien med lika långt både till Stockholm och Oslo. Bolaget har drygt 50 anställda och ett viktigt måtto i företaget är att arbeta för utveckling.

Företaget tar emot och lagrar sina kunders varor. Efter det färdigställs ordrar för leverans ut till exempelvis butiker. För Allson´s del är fungerande transporter en förutsättning.

– En viktig del är naturligtvis att skapa tydliga rutiner för transportörerna. Vi får detta att fungera bland annat genom kontinuerliga avstämningar med fraktbolagen och lättillgängliga instruktioner, säger Mikael Karlsson.