FTI påbörjar stor upphandling av lastbilstransporter

Publicerad tis, 05/16/2017 - 08:33

På måndagen, den 15 maj, inledde Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) upphandling av transportörer i hela landet från mottagningsanläggning till återvinningsanläggning för återvinning av hushållsförpackningar av papper, plast och metall.

Sista anbudsdag är den 26 maj 2017 klockan 16.00.
92 procent av Sveriges hushåll källsorterar för miljönyttan skull. Ett ökande intresse för att återvinna liksom att regeringen från år 2020 höjer målen för återvinning av förpackningar gör att smarta transporter av förpackningar som ska återvinnas, är en framtidsbransch. Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI – som är en av de större köparna av transporter i Sverige – har cirka 35 mottagningsanläggningar och 5 återvinningsanläggningar utspridda över landet. Verksamheten bygger på ett nära samarbete med olika entreprenörer som sköter transport av det balade materialet från våra mottagningsanläggningar till våra återvinningsanläggningar. När hushållen lämnat sina källsorterade förpackningar och tidningar ska de hämtas och transporteras till så kallade mottagningsanläggningar. Som en del av återvinningskedjan, ska de efter balning köras därifrån till specialiserade återvinningsanläggningar.
Befintliga avtal för transport från mottagningsanläggning till återvinningsanläggning löper ut i oktober 2017. Med start tisdagen den 15 maj inleder därför FTI upphandling av samarbetspartners för att bygga långsiktiga relationer som når nya krav och höjda mål.
- I vår upphandling lägger vi fokus dels på ökad enkelhet och tydlighet, till exempel genom standardavtal för olika funktioner samt på hållbara transporter. säger Rizwan Baig, chef Leverera i Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). Ambitionen är att stärka samarbetet med våra entreprenörer och bygga långsiktiga relationer där vi tillsammans följer upp, utvecklar och kontinuerligt förbättrar kvaliteten med transporterna från våra mottagningsanläggningar till våra återvinnare.