Falkenklev Logistik växer genom förvärv

Publicerad fre, 05/12/2017 - 09:33

Falkenklev Logistik AB i Malmö och Höör utökar sin trafik för DHL Freight genom att förvärva den DHL-trafik som åkeriägaren Magnus Hugosson har drivit från Helsingborg.

Förvärvet, som skedde den 3 maj i år, omfattar ett 40-tal medarbetare och ett 30-tal lastbilar och budbilar. Den förvärvade verksamheten omfattar hämtnings- och distributionstrafik, samt expresstransporter för DHL Freight i Skånes norra delar.

Falkenklev Logistik AB, som ägs av Marita Falkenklev tillsammans med sönerna Victor och William Falkenklev, är ett av södra Sveriges större åkerier som utför transporter för DHL Freight. Bolaget utför hämtnings- och distributionstransporter för DHL Freight från Malmö till södra halvan av Skåne.

Har också lagerhotell

Falkenklev Logistik AB driver även ett lagerhotell i Höör samt hyr ut lagerpersonal till externa kunder. Åkeriet utför också brådskande transporter och har uthyrning av b-korts hästbil, samt utför lastningar och lossningar med lastmaskin. 

– Förvärvet av DHL-verksamheten av Magnus Hugosson passar mycket väl in i vår befintliga verksamhet för DHL Freight, säger Marita Falkenklev, ägare i Falkenklev Logistik AB till Svensk Åkeritidnings nätupplaga.

–  Verksamheten som vi tar över kommer även fortsättningsvis att utgå från Helsingborg. I samband med detta så överlämnar jag VD-skapet till sönerna. Ett beslut som jag funderat på ett tag, fortsätter hon.

125 lastbilar efter förvärv

William Falkenklev är nu VD i Helsingborg och Victor Falkenklev är VD i Malmö. William och Victor är tredje generation som styr åkeriet. 

Efter förvärvet förfogar Falkenklev Logistik över cirka 125 lastbilar och beräknas uppnå en omsättning på cirka 135 miljoner kronor per år. Den sammanlagda verksamheten har efter detta cirka 175 medarbetare i Malmö, Höör och Helsingborg.

Vid köpet förvärvades även den fastighet i Helsingborg där den förvärvade åkeriverksamheten för DHL Freight bedrivs, innehållande kontor, personalutrymme, lager, verkstad och garage.