Företagsrekonstruktion i välkänt svenskt utlandsåkeri

Publicerad tis, 05/09/2017 - 09:13

Tingsrätten i Helsingborg har beslutat om företagsrekonstruktion i Åkeri AB Christian Hallberg i Jonstorp utanför Helsingborg.

Åkeriet har för närvarande 10 dragbilar och 15 medarbetare som utför transporter för DHL Freight mellan Sverige och Italien. Åkeri AB Christian Hallberg har sedan 1994 bedrivit åkeriverksamhet med som mest ett 30-tal anställda (1995).

Av ansökan om företagsrekonstruktion framgår att främsta skälet till att bolaget hamnat i ekonomiska svårigheter är att det tycks råda skilda uppfattningar mellan DHL Freight och Åkeri AB Christian Hallberg avseende belopp som åkeriet har fakturerat DHL Freight för utförda transportuppdrag. Enligt åkeriet har dessutom DHL Freight förlängt betalningstiden för utförda transporter – från 20 till 60 – 70 dagar.

Det framgår visare av ansökan om företagsrekonstruktion, att Åkeri AB Christian Hallberg fortsättningsvis avser att bedriva sin åkeriverksamhet med ett tiotal dragbilar, men med DHL Freight i Tyskland och DSV Road som huvudsakliga uppdragsgivare istället för DHL Freight i Sverige.

Omsättningen i Åkeri AB Christian Hallberg uppgick 2015 till 27 miljoner kronor. Företagsrekonstruktionen i åkeriet inleddes den 24 april i år.