Får sin design på lastbil

Publicerad fre, 04/28/2017 - 10:25

Anders Järvklo vann Volvo Lastvagnars tävling ”Metal on Metal där de sökte efter design med rocktema. Hans bidrag kommer att strajpas på en Volvo FH och visas upp på festivalen Sweden Rock i sommar.

Heavy metal-fans fick möjligheten att visa upp hur de tycker att en lastbil skall se ut i tävlingen där Volvo Lastvagnar sökte efter ny design att visa upp på sommarens festival.

Anders Järvklo, blev inspirerad av Deep Purples låt ”Smoke on the water" när han tog fram sitt förslag.

– Jag har vuxit upp med 70-talets hårdrock som Black Sabbath, Whitesnake och Deep Purple. Det var en unik epok i historien och musiken kommer alltid att leva vidare. Nu är jag riktigt nyfiken på att se hur mitt tävlingsbidrag kommer att se ut på en riktig lastbil, säger han.

Ska utveckla designen

John Troéng som nu använder förslagen för att utveckla den design som Volvo Lastvagnar kommer att visa på Sweden Rock berömmer bidraget:

– Som designer så gillar jag hur det vinnande bidraget förmedlar "Smoke on the water". Hårdrock är ett brett tema och jag tycker att Anders verkligen har tänkt till, säger han.

– Som tema på en lastbilshytt blir det både stämningsfullt och dynamiskt, utan att bli för bokstavligt," säger Rikard Orell, designchef på Volvo Lastvagnar.

Ritade förslag med nitar

Anders Järvklo skickade in två bidrag där det andra hade nitar som designelement. Även det kommer att användas för slutdesignen som tas fram i samarbete med Troeng Design.

Juryn bestod av representater för Volvo Lastvagnar, Sweden Rock samt John Troéng från Troeng Design.