Treårigt Netto-kontrakt till Wohlins Fryshus

Publicerad mån, 04/24/2017 - 21:41

Netto Marknad Sverige har tecknat ett treårsavtal med Wohlins Fryshus Logistik avseende lager och distribution av frysta varor till Nettos butiker i Sverige.

Det framgår av pressinformation från Netto Sverige.
Netto och Wohlins har tidigare haft ett samarbete så därför tycker båda parter det ska bli roligt att få nytt förtroende och möjlighet till att få vara med och dela Nettos framtida satsning i Sverige. En grundförutsättning i parternas nya samarbete har varit ett konstant fokus på att vidareutveckla logistiken vad gäller precision, pålitlighet och miljö. Wohlins Fryshus Logistik är ett bolag som är en privatägd logistikkoncern med huvudkontor i Halmstad.
- Vi ser fram emot ett nytt samarbete tillsammans med Wohlins Fryshus Logistik som en del av vår verksamhet i Sverige, säger Jan Richter, tillförordnad vd i Netto Sverige. Samtidigt ser vi positivt på att vi kan ge detta stöd till ett svenskt bolag som dessutom ligger lokalt. Vi ska nu tillsammans fortsätta den positiva utvecklingen inom vår logistik på den svenska marknaden för att skapa en bra upplevelse till våra kunder när de handlar på Netto. Nicklas Svensson, logistikchef i Netto Sverige, framhåller att Wohlins erbjuder flexibla logistiklösningar som passar väl in i Nettos fortsatta satsning i Sverige.
- Att Wohlins dessutom ligger lokalt ser vi som en stor möjlighet till vår gemensamma utveckling under de kommande åren säger han.
Tomas Wohlin, vd i Wohlins Fryshus, är väldigt nöjd med att nått fram till det här avtalet.
- Vi ser det som ett kvitto på att kunden värdesätter det arbete som vi erbjuder och utför, säger han. Att kontraktet blev 3 år visar på att Netto satsar långsiktigt och vill göra det med kontinuitet och kvalitet.
Netto är en expansiv livsmedelskedja med stor framgång i Sverige. Den 8 maj 2002 öppnades den första Nettobutiken i Sverige, Trelleborg, och har fram till idag etablerat 160 butiker som sträcker sig från södra Sverige till mellersta Sverige.