Post Nord tar över Lindex nordiska leveranser

2017-04-20 13:14, Uppdaterad: 2017-04-20 14:11

Post Nord har numera ansvar för Lindex leveranser från kedjans distributionscentral i Partille till samtliga butiker i Sverige, Norge och Finland. I avtalet ingår även delar av klädkedjans e-handelsdistribution.

E-handelsdistributionen innebär att konsumenterna kan välja om de vill hämta sin försändelse i någon av Lindex butiker, hos ett ombud eller få den direkt hem i postlådan.

– Vi vann avtalet till stor del för att vi kan erbjuda de leveranstider till butik som Lindex behöver. Vi levererar till merparten av de 370 butiker som avtalet omfattar före klockan tio, vilket Lindex vill ha för att för att hinna packa upp varorna innan butikerna öppnar, säger Anders Holm, VD Post Nord Sverige.

Enligt honom har de i ett tidigare samarbete haft vissa svårigheter med att få leveranserna på de tider de ville.

– Det är tydligt att Post Nord lyssnat och tagit till sig av våra önskemål. Jag tycker att samarbetet fungerar mycket bra i dag, säger Maria Fransson, transportchef på Lindex.

I Sverige vann Post Nord upphandlingen för samtliga leveranssätt. I Norge och Finland levererar företaget e-handlade försändelser som ska hämtas i Lindexbutiker.