Träfrakt startar förnyelseprojekt och byter vd

Publicerad mån, 04/17/2017 - 22:07

Styrelsen i Träfrakt har utsett Peder Letell till ny vd. Letell, som arbetat i bolaget sedan år 2000, tillträdde sin nya befattning den 1 april i år. Han efterträder hittillsvarande vd Pehr Sundblad som övergår till en central funktion med ansvar för ett förnyelseprojekt inom Träfrakt.

Det framgår av pressinformation från Träfrakt.

Träfrakt kraftsamlar runt företagsutveckling och ny digital teknik. Förändring och förnyelse är en förutsättning för framgångar för delägare och kunder, säger Jan Sandberg, styrelseordförande i Träfrakt.

Målet med projektet är att Träfrakt ska lägga större tyngd på att vara en oberoende servicegivare som skapar mervärde för delägarna och bistår vid utveckling av verksamheterna.

Arbetet har inletts omgående och bolaget genomför en organisationsförändring för att hantera förnyelseprojektet, där hittillsvarande vd Pehr Sundblad kommer att ha en central funktion.

Lämnar Vd-tjänsten frivilligt

För att få tillräckligt med tid till detta har han på eget initiativ och med styrelsens godkännande frånträtt vd-tjänsten.

Till ny vd per den 1 april har utsetts Peder Letell, som jobbat i organisationen sedan år 2000. I projektplanen ingår att utveckla och förmedla anpassade digitala verktyg för att förenkla företagandet för våra delägare.

Vi kommer också fortsätta att erbjuda administrativa tjänster samt vara kunskapsbank och kvalificerad rådgivare gentemot delägarna, säger Jan Sandberg.

Han framhåller att en mycket viktig del i förnyelsearbetet är att få en bättre bild av på vilket sätt bolagets och delägarnas kunder upplever erbjudandet och verksamheten samt på vilket sätt detta kan förbättras.

Jag kommer därför kontakta respektive kunder för att inleda en dialog om detta, säger Jan Sandberg.