Södras lastbilstransporter ska vara fossilfria senast 2030

Publicerad mån, 04/17/2017 - 22:02

Skogskoncernen Södra ska vara fossilfritt senast 2030. Målet fastställdes 2016 när beslut fattades om 15 hållbarhetsmål. Nu stärker Södra det löftet genom att anta utmaningen från Fossilfritt Sverige om fossilfria transporter senast 2030.

- Fossilfrihet och en klimatpositiv verksamhet står högt på Södras agenda, säger Henrik Brodin, projektledare för Ett Fossilfritt Södra. Det är därmed naturligt för oss att skriva under utmaningen från Fossilfritt Sverige och vi hoppas att många fler följer efter.
Arbetet med att uppnå fossilfrihet inom Södra är i full gång. Steg på vägen är redan tagna där exempelvis flertalet av Södras anläggningar enbart tankar sina arbetsfordon med fossilfri HVO-diesel precis som Södras eget åkeri med 24 lastbilar.
- Som en del i en grön näring vill vi vara med och driva förändringen mot ett fossilfritt samhälle, säger Henrik Brodin. Vår verksamhet har så mycket att erbjuda samhället vad gäller omväxlingen till en bioekonomi. Vi söker därför ständigt efter möjligheter att leverera framtidens lösningar.
Södras hållbarhetsmål om fossilfrihet innebär att Södra ska ha en fossilfri produktion senast 2020 och fossilfria transporter senast 2030. Det är ett av Södras 15 hållbarhetsmål och likställt med de finansiella målen. Södra är även med i Ett Fossilfritt Sverige.