KGH Customs tar över Arctic Tariff

Publicerad mån, 04/17/2017 - 21:53

KGH Customs Services (KGH) har förvärvat Arctic Tariff, som är inriktat på mjukvarubaserade klassificeringslösningar, från Arctic Groups affärsenhet Arctic Customs Solutions.

Det framgår av ett pressmeddelande från KGH.
Förvärvet är ett led i KGH:s digitala satsning och kommer att utgöra en viktig del i bolagets växande portfölj av mjukvarulösningar som underlättar internationell handel.
Arctic Tariff har utvecklats sedan 2002 och är idag en ledande aktör på området. Arctic Tariff passar väl in i KGH:s ökande utbud av mjukvarulösningar, inte minst för importörer och exportörer, vilka ytterligare stärker KGH:s förmåga att stötta de bolagen både strategiskt och operativt.
- Rätt hanterad klassificering handlar både om ökade konkurrensfördelar och bättre riskhantering, säger Lars Börjesson, CEO i KGH Customs Services. Med Arctic Tariff stärker vi vårt värdeerbjudande och vår förmåga att bidra till våra kunders verksamhet.
Peter Nordlund, CEO i Arctic Group, ser positivt på affären.
- Det känns fantastiskt att KGH köper Arctic Tariff och vill utveckla systemet vidare, säger han. Något som gagnar såväl existerande som nya kunder, myndigheter eller företag.
Förvärvet följer efter flertalet bolagsköp inom KGH, varav de senaste är AOB Außenwirtschafts- und Organisationsberatung, Tyskland, samt SEK Zollagentur, Tyskland. Tillsammans utgör de en viktig del i KGH:s utveckling mot en fullt utvecklad pan-europeisk aktör med ett omfattande utbud av handels- och tulltjänster.