Många kommer på tanktransportdag

Publicerad tis, 03/28/2017 - 17:32

Så många som 100 personer har anmält sig till Tanktransportdagen som äger rum 6-7 april på fartyget Cinderella, mellan Stockholm-Mariehamn.

Dagen har varit fullbokad under de senaste tio åren enligt Mårten Johansson, teknikchef vid Sveriges Åkeriföretag, som bjuder in till arrangemanget.

– Det stora intresset för konferensen beror troligen på att det är en konferens för specialister på transport av farligt gods och att föredragshållarna har mycket hög kompetens i frågor som är viktiga för dessa transportföretag, säger han.

Kunskaper i viktiga frågor

Under konferensen som genomförs vartannat år får deltagarna en uppdatering av viktiga frågor i åkerinäringen. Däribland om trans­port och hantering av produkter i tank och bulk, nya ADR regler, 74 tonsfordon, multilaterala avtal, vägslitage, vägskatt och drivmedel med mera.

Dessutom får deltagarna en möjlighet att diskutera och nätverka med transportnäringens specialister. Konferensen vänder sig till åkerinäringen och intressenter inom transport- och hantering av gods som omfattas av ADR.