Bengt-Ove Andersson ny försäljningschef hos Mercedes

Publicerad tis, 03/28/2017 - 08:51

Nu är det klart att Bengt-Ove Andersson efterträder Mattias Nilsson som ny försäljningschef i Mercedes-Benz Trucks på den svenska marknaden. Bengt-Ove Andersson tillträder den 1 maj i år.

Mattias Nilsson tillträder den 1 april i år som vd i det nya koncernbolaget DAF Nordic Truckenter som ansvarar för försäljningen av DAF:s lastbilar i Sverige, Norge och Finland.
Av pressinformation från Mercedes-Benz framgår att Mercedes har stärkt sin position på den svenska lastbilsmarknaden under de senaste åren. Under 2016 ökade försäljningen med 43 procent, vilket var den högsta ökningen på hela marknaden. Inom segmentet distributionstrafik mellan 6-16 ton är man dessutom marknadsledare med Atego. En viktig prioritering har varit att förstärka och utveckla verkstadsnätet över hela landet, vilket minimerar stilleståndstider för åkeriägarna.
Med Bengt-Ove Andersson vid försäljningsrodret är man nu redo att ta nästa steg på den svenska marknaden. En betydande tillväxt tillsammans med kundfokus, en stark produktportfölj och ledarskap inom innovation står högt på agendan.
- Vårt mål är att ha branschens nöjdaste kunder, säger Bengt-Ove Andersson. Genom ett nära samarbete mellan vår sälj- och eftermarknadsorganisation i kombination med ett mycket starkt erbjudande med minskad förbrukning och lägst totalkostnader är jag säker på att vi kan nå vårt mål.
Mercedes har också en stark ställning inom innovationsområdet, där man nyligen presenterat nyskapande lösningar för uppkopplade lastbilar och en el-lastbil med en räckvidd på cirka 20 mil.
- El kommer att bli en realitet även i lastbilsbranschen, vilket kommer att minimera både  buller och utsläpp, säger Bengt-Ove Andersson. Vi är redo när kunderna är redo.
Bengt-Ove Andersson har arbetat som servicemarknadschef för Mercedes-Benz last- och transportbilar under de tre senaste åren. Med denna erfarenhet kommer han att bidra att föra försäljningsdelen än närmare servicemarknaden. Innan hans period som servicemarknadschef var han försäljningschef för Mercedes-Benz Finans och försäljningsdirektör för Telia Sonera Finans. På fritiden är Bengt-Ove en passionerad motionscyklist.
Fortsatt högste ansvarig för Mercedes-Benz Trucks i Danmark och Sverige är Martin Hink.
- Jag gläder mig över att ha Bengt-Ove som en viktig kugge i lastbilsteamet, säger han. Med hans långa erfarenhet inom försäljning och lastbilskunnande ser jag fram emot att nå våra tuffa mål tillsammans.