Transportmässan i Herning öppnad

Publicerad tors, 03/23/2017 - 09:59

Idag öppnade transportminister Ole Birk Olesen Skandinaviens största inomhusmässa inom branschen - Transport 2017 på MCH Messecenter i Herning, Danmark.

Aldrig tidigare har mässan kunnat bjuda sina besökare på så många utställare sedan starten 1988. Hela 325 utställare fördelat på 11 hallar har i år valt att visa upp sina produkter och tjänster under tre dagar. Det är närmare 80 fler utställare än senast 2015.

Här visas det mesta från försäkringstjänster och it-system till de största kranbilarna och fordonskombinationerna. Från de mysigaste veteranlastbilarna till de senaste innovationerna. Det blir ett späckat aktivitetsprogram med debatter, tävlingar och uppvisningar.

Favorit i repris

En repris är "Årets oppbyggnad", vilket försvenskat blir "Bästa påbyggnad" utses även denna gång, och vinnaren förkunnas på lördag eftermiddag i samband med årets transportfest.

Nytt för i år är däremot att den flottaste lastbilen koras i tävlingen Show Truck Award. En jurypanel poängsätter utifrån en rad kriterier bilarna vilka sammanräknas med publikrösterna. Även denna vinnare utses vid årets transportfest och vinnaren får ta emot en vinstsumma på 75  000 kr.

Årets varubil koras redan under torsdagen och på lördag kväll blir det fartuppvisning med ”The Iron Night”, självfallet med Boije Ovebrink bakom ratten.

Transport 2017 i Herning pågår från 23:e till 25:e mars.

Danmarks transportminister Ole Birk Olesen