Sveaskog avbryter samarbetet med Lots Group

Publicerad tis, 03/21/2017 - 09:55

Sveaskog har nu inlett en dialog med Lots Group om att avveckla deras uppdrag som ansvarig för transportledning av rundvirkestransporter från Sveaskogs avverkningsområden i södra Bergslagen – av Sveaskog benämnt ”Team Askersund”. 

Det bekräftar Bo Arketeg, ansvarig för logistikinköp inom Sveaskog, till Svensk Åkeritidnings nätupplaga.

Sedan 1 januari i år har Lots Group ansvarat för transportledning och samordning av rundvirkestransporter från Sveaskogs avverkningsområden i södra Bergslagen. Kontraktet omfattar heltidsuppdrag för 10 – 15 rundvirkesekipage.

Källor uppger till Svensk Åkeritidnings nätupplaga att det råder ett missnöje inom Sveaskog över Lots Groups sätt att hantera detta uppdrag.

– Jag kan bekräfta att Sveaskog har inlett en dialog om att avveckla Lots Groups uppdrag som ansvarig för transportledning av rundvirkestransporter från Sveaskogs avverkningsområden i södra Bergslagen. I nuläget kan jag inte lämna några ytterligare kommentarer, säger Bo Arketeg, ansvarig för logistikinköp inom Sveaskog.

Misslyckats med leveransplanerna

Enligt uppgifter som Svensk Åkeritidning tagit del av, beror Sveaskogs beslut om att avveckla samarbetet med Lots Group bland annat på att Lots Group inte har klarat av att uppfylla sina leveransplaner, med bristande kvalitet som följd.

Även Lots Group bekräftar till Svensk Åkeritidnings nätupplaga att en dialog om att avbryta samarbetet med Sveaskog har inletts. I ett mejlsvar förklarar bolaget att det är uppenbart att Lots Group och Sveaskog inte har en gemensam syn på målbilden.

Lots Group har svårt att förstå orsakerna till att Sveaskog vill avbryta samarbetet med dem efter elva veckors drift. Enligt dem har de nya åkerierna gjort "ett suveränt jobb" i det nya området och man har nu närmare hundra procents leveransprecision.

Lots Group är ett Scania-ägt bolag som erbjuder logistiktjänster för vägtransporter kombinerat med utvecklingsarbete bestående av kunskap, processer och ny teknologi, som hjälper kunder att utveckla och förbättra sin totala logistikkedja. Lots varken säljer eller äger lastbilar, utan hjälper företag att optimera flöden och minimera den totala logistikkostnaden.