Trelleborgs Hamn flyttar incheckning

Publicerad mån, 03/20/2017 - 10:44

Trelleborgs Hamn planerar att flytta nuvarande check-in för att kunna hantera den ökande trafikvolymen. Flytten påbörjades redan i slutet av 2015 när Unity Line fick en ny temporär check-in med infart från Strandridaregatan.

Nya check-in kommer att bestå av fraktkontor, biljettkiosker, toaletter, gater med tillhörande bommar, självcheck-in, längdmätningsutrustning, belysning, fiber, staket, vatten och avlopp.
Tillväxten har de senaste 15 åren varit 6 procent per år för enheterna som hanteras i hamnen. Det ökade antalet enheter kräver mer utrymme både när det gäller incheckningsområdet såväl som uppställningsytor inne i hamnen. Genom att flytta nuvarande check-in åt sydväst med infart från Strandridaregatan beräknar hamnen att klara trafiksituationen fram tills att en ny östlig tillfart till hamnen är klar om cirka tio år.
Trelleborgs Hamn har startat upp arbetet tillsammans med rederierna TT-Line, Stena Line och Unity Line och arbetat fram en gemensam design för det nya check-in området. En nyhet är att man kommer att skilja på personbilar och lastbilar, och detta görs främst för personbilarnas säkerhet. Området kommer att bli betydligt större än idag och ytorna för nuvarande check-in kommer att användas som uppställningsytor och därmed blir det effektivare logistik i hamnen.
Trelleborgs Hamn har nu lämnat in bygglovshandlingar och när bygglov har blivit beviljat ska området projekteras, vilket beräknas kunna göras under första halvåret av 2017 och bebyggas under hösten 2017/våren 2018. Byggnationen av nya check-in måste vara helt klar innan nuvarande check-in kan flytta. 
Trelleborgs Hamn är Skandinaviens största RoRo-hamn och ledande intermodala hub för internationell trafik och servar minst fyra transportkorridorer. Hamnen har ständig tillväxt, stabil ekonomi, nöjda kunder och medarbetare med miljön i fokus.