SweDeltaco lämnar över logistiken till Aditro

Publicerad mån, 03/20/2017 - 10:40

Aditro Logistics och SweDeltaco, en distributör av IT-relaterade produkter med fokus på datortillbehör, har tecknat ett avtal gällande outsourcing av sin logistik. Därmed blir SweDeltaco den första kunden att flytta in i Aditro Logistics nya logistikcenter i Nykvarn.

Det framgår av ett pressmeddelande från Aditro Logistics.
Den första fastigheten på nära 40 000 kvadratmeter, som stod klart så sent som september 2016, är nu fullbelagd och nu påbörjas bygget av den andra fastigheten i området. Det nya huset ska byggas bredvid första fastigheten och är på över 25 000 kvadratmeter. Logistikcentret ska vara färdigbyggt i september 2017 och därefter sker flytten för Deltaco.
- Det är väldigt kul att SweDeltaco efter en lång process valt oss som framtida logistikpartner, säger Johannes Gussander, vd i Aditro Logistics-koncernen. Vi har inom Aditro Logistics goda kunskaper om bolaget, dess produkter och verksamhet, bland annat genom att vi sedan flera år tillbaka driver logistiken för deras koncernsyster Aurora. Vi vet och förstår dessutom hur viktig logistiken är för SweDeltaco och det ska bli roligt att vara den som levererar. Att vi nu även i och med detta bygger ett ytterligare logistikcenter i Nykvarn gör det extra roligt.
Fredrik Brandt, CEO i SweDeltaco, framhåller att bolaget har genomfört en mycket omfattande värdering av 3PL-marknaden.
- Syftet med denna värdering har varit att finna en ”rätt” partner för oss och Aditro Logistics var den partner som matchade våra mycket högt ställda krav bäst, säger han. Förutom kvalitet och ekonomi har valet av partner i hög grad varit värderingsstyrt, vi vill skapa ett partnerskap för en lång tid framöver. Med Aditros lösning har vi dessutom fått möjligheten att göra en successiv övergång till outsourcing och redan nu har vi utleveranser i begränsad skala från Nykvarn. Att vår koncernsyster Aurora haft ett mångårigt och mycket framgångsrikt samarbete med Aditro underlättade naturligtvis vårt val.