Bockasjö ordnar logistikanläggning för Volvo Cars

2017-02-17 11:43

Bockasjö har tecknat avtal med Volvo Car Corporation (VCC) om att uppföra en ny logistikanläggning på Hisingen. VCC kommer att hyra hela fastigheten som har en uthyrningsbar yta om 26 350 kvadratmeter och färdigställs i två etapper.

Det skriver Bockasjö i ett pressmeddelande.
Etapp ett kommer att vara klar till sommaren 2017 och resten står inflyttningsklart våren 2018.
Den nya logistikbyggnaden blir fastighet nummer två på det markområde på Hisingen som Bockasjö förvärvade våren 2015. Den första byggnaden är under uppförande och ska stå klar i sommar med en uthyrningsbar yta om 24 300 kvadratmeter. Bockasjö för förhandlingar med potentiella hyresgäster men inget avtal är ännu tecknat.
Bockasjö befinner sig i stark expansion. Förutom de två byggnaderna på Hisingen byggs även Sveriges modernaste paket- och postterminal i Örebro med en uthyrningsbar yta om 27 000 kvadratmeter och en ny postterminal på 5 000 kvadratmeter i Västerås – båda med Postnord som hyresgäst, samt ett logistikcenter om 24 000 kvadratmeter i Eskilstuna med Sportamore som hyresgäst.
Pågående byggnation tillsammans med två markarbeten vid Landvetter Flygplats och Hisingen utgör totalt en investering om 1,5 miljarder kronor
- Efterfrågan på logistikbyggnader ökar starkt, säger Joakim Hedin, vd i Bockasjö Det beror dels på den ökade e-handeln men också på utfasning av äldre byggnader som ersätts med nya.
Med säte i Borås verkar Bockasjö-koncernen inom fastighetsförvaltning och –utveckling med inriktning mot lager och logistik i Skandinavien. Koncernen ägs till lika delar av Joakim Hedin och Paul Frankenius.