Hållbarhetspris går till transportköpare

Publicerad ons, 04/24/2024 - 16:38

Sedan 2019 delar värmländska LBC Frakt ut ett eget hållbarhetspris. I år gick priset till de 15 kunder som valt att köpa helelektriska transporter av LBC Frakt.

I samband med att LBC Frakt höll sin bolagsstämma under onsdagen 18 april delades årets hållbarhetspris ut. Priset delades denna gång av 15 företag som samtliga är kunder till LBC Frakt och som valt att satsa på helt elektrifierade transporter.  

Hållbarhetspriset, som instiftades 2019, delas ut för att uppmärksamma delägare som satsat på och investerat i miljövänlig teknik. Men just i år går priset alltså till kunder som genom sina val av transporter gjort detsamma.

I motiveringen till vinnarna står det bland annat:

”Genom att välja transporter som är helt elektrifierade har de visat på engagemang, ett stort miljömedvetande och en vilja att vara föregångare i den nödvändiga omställningen mot en mer hållbar transportsektor. Vi uppskattar deras beslut och hoppas att det inspirerar andra att följa deras exempel och sträva mot en grönare framtid”.


Vinnarlistan
Karlstad Energi
Karlstad kommun
Skanska väg och anläggning väst
NCC Industri Värmland
Region Värmland
Billerud Sweden
Arcelor Mittal BE Group SSC
Stora Enso Forest
Stora Enso Logistics
Stora Enso Skoghalls Bruk
Ragn-Sells Treatment & Detox
Bevego Byggplåt & Ventilation
Tamro
Carlsberg Supply Company Sverige
Postnord TPL

LBC Frakts ledningsgrupp med tavlan som visar samtliga vinnare. Från vänster Susanne Falkmar, chef administration, Britt Gustafsson, trafikchef, Lars Reinholdsson, vd och Anders Lööf, logistikchef.