Göteborg blir värd för global konferens om eldrivna fordon

Publicerad fre, 05/03/2024 - 09:46

Över 10 000 besökare väntas till Svenska Mässan i Göteborg i juni nästa år när ett av världens största möten om eldrivna fordon arrangeras. Att det blir just Göteborg avslöjades under den sista dagen på årets upplaga av ”EVS” som nyss avslutats i sydkoreanska Seoul.

En svensk delegation varit på plats i Seoul under hela veckan för att presentera Göteborg. Nu är det alltså även officiellt att det blir Göteborg som står värd för nästa års upplaga av Electric Vehicle Symposium & Exhibition (EVS).

– Oerhört värdefullt att uppleva det här stora mötet på plats, från en egen samlingsmonter ihop med den europeiska arrangören Avere. Vi har träffat mängder av centrala aktörer, och tar med oss insikter hem. Jag är förvånad att hur många koreanska experter som berättar att de har varit i Göteborg, säger Ulrike Firniss, projektledare för EVS38 i Göteborg.

EVS samlar tillverkare, myndigheter och forskare från hela världen och förväntas locka besökare och experter från 70 länder till Göteborg i midsommarveckan 2025. Det är första gången kongressen äger rum i Sverige.

– Vi är extremt stolta över att vara värd för EVS38, och tajmingen är perfekt ur många perspektiv. Vi har ett fantastiskt fint ekosystem i Göteborg, mycket spännande utveckling och stora investeringar som sker – inom de flesta transportslag. Frågan är om någon annan europeisk stad kan erbjuda något liknande, säger Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg.

Det blir livat vid Svenska Mässan i juni nästa år när en av världens största kongresser för eldrivna fordon arrangeras. Foto: Istockphoto.com